Овчаров: Можем да бъдем героите на тези избори
Секция: ПОЛИТИКА
19 Юли 2014 10:08
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Овчаров: Можем да бъдем героите на тези избори

/КРОСС/ БСП може да се превърне в атракцията на предстоящите предсрочни парламентарни избори на 5-и октомври, коментира пред Нова телевизия социалистът Румен Овчаров.Според него обаче в партията трябва да има ясна, видима и категорична промяна.
"Ние можем да бъдем героите на тези избори", изтъкна Овчаров.
По отношение на самата лидерска битка, която в момента се води в столетницата, Овчаров призна, че има две основни опасения. Едното от тях е очакваната промяна в партията да не се случи, като се наложи за лидер директен продукт на икономическите зависимости, вече заложени от Сергей Станишев.
Притеснение номер две на социалиста е сценарий, при който промяната да бъде заменена с подмяна и хора, които до онзи ден са били дясната ръка на Станишев и са участвали в унизителни преговори за ново правителство и нов премиер при Ахмед Доган, да застанат начело на левицата.
"Ясен фаворит за следващ лидер на БСП нямам, но подкрепям жените в политиката", загатна своя избор Овчаров.
Той призна, че се радва, че опитите на Станишев да наложи един-единствен кандидат за лидер на социалистите, както и желанието на кукловодите на "Позитано" 20 да контролират процеса по самите номинации за кандидати, са били неуспешни.
"Откритият лидерски въпрос в БСП не допринася за настоящия хаос в държавата. За хаоса допринесе старото ръководство на партията", отбеляза още социалистът.
Социалистът каза още, че кабинетът веднага трябва да подаде оставка.
"Няма какво да направи повече това правителство и този парламент", подчерта той и призова всички институции за дни да предприемат необходимите по Конституция мерки, защото "веднага трябва да се действа, за да остане България нормална държава".