Официално: Новата Mazda2
Секция: Автомобили
19 Юли 2014 10:26
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Официално: Новата Mazda2

/КРОСС/ Японският производител Mazda показа за първи път новото поколение на най-малкия си модел. „Двойката" дебютира на родния си пазар (това е причината за името Demio, което колата ще носи само там). В Европа премиерата ще се състои по-късно през годината.
Както може да се уверите от снимките, субкомпактният модел носи отличителните белези на дизайна Kodo, познати ви от Mazda3 и Mazda6.


Серийното оборудване на модела може да достигне неочаквани за класа нива - благодарение на подобния на таблет чувствителен на допир екран, за който има и въртящ се бутон до ръчната спирачка. Хедъп дисплеят също е приятна новост в толкова малка кола. И тук, подобно на решението на Peugeot, той прожектира изображението си на малка пластмасова планка зад таблото, а не на предното стъкло.


Двигателите, скоростните кутии и цялата философия на модела се подчиняват на технологиите SkyActiv, чиято цел е пестене на гориво чрез олекотяване.
При представянето си по всяка вероятност колата ще може да се поръча с три двигателя. Бензиновите мотори са 1,3 и 1,5-литров, като по-малкият има 100 к.с. Дизеловият вариант ще бъде 1,5-литров със 105 к.с., пише topgear.bg.