Янков: Погледът ми е отправен повече към 5 октомври
Секция: ПОЛИТИКА
19 Юли 2014 13:10
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Янков: Погледът ми е отправен повече към 5 октомври

София /КРОСС/ Мисля, че номинациите ми за председател на БСП са оценка за това какво и как съм работил в дългия период от началник на политическия кабинет в Министерството на икономиката и енергетиката до днес, като секретар по организационните въпроси на БСП и депутат от Коалиция за България. В презентацията на кандидатурата си пред Конгреса ще поставя въпроси и теми, които няма как да бъдат заобиколени, като дневен ред, дори и друг кандидат да бъде избран. Това заяви пред радио К2 народният представител от Коалиция за България Красимир Янков, който официално обяви кандидатурата си за лидерския пост в БСП.
„Не смятам, че кандидатите, колкото и които и да са те, трябва да водят дебат помежду си в публичното пространство. По скоро трябва да застанат пред партията с това, което са имали като поведение и принос, с позиция, която трайно са отстоявали и именно това да бъде критерия за избор на председател", смята Янков. Според него ефектни изяви в електронните медии или няколко интервюта в пресата не са достатъчни, за да се получи доверието на делегатите на конгреса.
„За мен партията не е убежище или платформа за кариерно развитие. Никога не съм подкрепял друг политически проект или партия. Станах член на БСП заради идеите, хуманизма и социалната справедливост.
Смятам че и сега БСП е най-адекватна към актуалните проблеми в България" посочи Красимир Янков. Той отбеляза, че погледът му е отправен повече към 5-ти октомври - денят на парламентарните избори, отколкото към Конгреса на 27-ми юли. „Както винаги ще успеем да направим избор, около който да се обединим. По-важно е с каква отговорност ще се изправим пред обществото, как ще мобилизираме структурите си и как ще върнем доверието и активността на симпатизантите ни за предстоящите парламентарни избори", посочи организационният секретар на левицата.
Като слабост на днешното управление на страната Янков посочи неумението да се популяризират в достатъчна степен добрите неща, които се постигат. „За една година правителството на Орешарски очерта различен тип управление от предходния кабинет, с повече грижа за хората и за тяхната социална стабилизация", отбеляза Красимир Янков.