Андрю Лойд Уебър обмислял евтаназия
Секция: Шоубизнес
19 Юли 2014 13:25
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Андрю Лойд Уебър обмислял евтаназия

/КРОСС/ Британският композитор Андрю Лойд Уебър призна, че сериозно се е замислял над възможността да сложи край на живота си. Веднъж дори подготвил всички необходими документи, за да се подложи на евтаназия.
Тъмните мисли се завъртели в главата на автора на "Котки" през 2009 г., когато е преминавал курс за лечение на рак и е изпитвал силни болки".
подложен на лечение за рак и силна болка.
„Имаше дни, когато мислех, че бих направил всичко, само за да се отърве от всичко това. Обичам работата си - ако не можех пак да се заема с нея, нищо друго не ми оставаше. Изпаднах в дълбока депресия - този ужасен период, в който мислиш, че трябва да намериш някакъв изход", разказа Уебър пред The Daily Telegraph.
„И аз взех в Digitals (швейцарска клиника, която помага на хората доброволно да си отидат от този свят) всички документи, които трябваше да попълня. Връщайки се назад разбирам, че това е било глупаво и смешно, но аз не знаех какво да правя. Бях завършил шоуто, над което работех тогава, и това беше убийство. Вземах всички съществуващи болкоуспокояващи. Не знаех какво да правя. В края на краищата изхвърлих документите", признава той.
Година по-късно, през 2010 година композиторът успя да победи рака.