Розберг взе полпозишън в Германия
Секция: СПОРТ
19 Юли 2014 16:29
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Розберг взе полпозишън в Германия

/КРОСС/ Нико Розберг спечели квалификацията за Гран при на Германия. Германецът направи най-бързата обиколка за 1:16.540 минути и ще стартира от първа позиция за пети път през сезона. Той изпревари пилотите на "Уилямс" Валтери Ботас (+0.219 сек.) и Фелипе Маса (+0.538 сек.).
Квалификацията беше белязана от тежка катастрофа на втория във временното класиране Люис Хамилтън. Седем минути преди края на Q1 пилотът на "Мерцедес" излезе от пистата и се удари в предпазните гуми.
Хамилтън, който беше втори в днешната трета свободна тренировка, ще стартира от 16-а позиция в неделния старт. Зад него ще са Адриан Сутил ("Заубер"), Жул Бианки ("Маруся"), Пастор Малдонадо ("Лотус"), Камуи Кобаяши ("Кейтъръм"), Макс Чилтън ("Маруся") и Маркус Ериксон ("Кейтъръм").
Кевин Магнусен с "Макларън" ще потегли от четвърта позиция, следван от пилотите на "Ред бул" Даниел Рикардо и Себастиан Фетел. Четирикратният световен шампион отново остана зад своя съотборник.
Първата десетка допълват Фернандо Алонсо с "Ферари", Данийл Квят с "Торо росо" и пилотите на "Форс Индия" Нико Хюлкенберг и Серхио Перес.