Ангел Славчев: Парите идваха от КОЙ
Секция: ПОЛИТИКА
21 Юли 2014 07:58
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ангел Славчев: Парите идваха от КОЙ

/КРОСС/ „Аз бях човекът, който легитимира Бареков в публичното пространство след протестите миналата година, за което нося вина, тъй като той е изключителен манипулатор. Това блесна след евроизборите. Разочарован съм от фалша и лъжите", заяви напусналият „България без цензура" зам.-председател на партията Ангел Славчев в интервю за БТВ.

„Има опасност за мен, за моята сигурност и за семейството ми", посочи Славчев и допълни: „Познавам маниера на работа на г-н Бареков, има случаи, когато изпраща здрави момчета да посъветват други момчета. Заплахите му са наставления и препоръки, а не директни заплахи".

Бившият вече зам.-председател на ББЦ показа и SMS от евродепутата със съдържание: „Тъпо е да влизаш в авантюри = 0".

Славчев обясни, че е дал показания, които са заверени при нотариус и са изпратени в чужбина. „Всичко, което видях по време на изборите, са неща, от които се възмущава цялата страна", каза той и призова: „Когато влезем в съдебната зала, да дойдат камери на всички телевизии, да сложат детектор на лъжата и да започнат да ни разпитват".

Ангел Славчев преповтори тезата от отвореното си писмо - че Делян Пеевски е реалният председател на ББЦ, а секретарят Стефан Кенов, който гради структурите, е близък до ДПС. На въпроса откъде идват парите за партията, той отговори „От КОЙ".

Той подчерта, че не е вземал пари от Николай Бареков и свързани с него фирми - договорът му с No Frame Media за предаването „Граждански контрол" по TV7 бил подписан преди лидерът на ББЦ „по неведоми пътища" да придобие продуцентската компания.

Въпреки това, Славчев отказа да каже колко пари е получавал, защото бил управител в собствената си фирма и в договора му е имало клаузи за конфиденциалност. Тезата на ББЦ е, че след като се е разделил с голямата си заплата, той е охладнял към идеите на партията.

Секретарят на ББЦ Стефан Кенов се включи в предаването и обяви, че никога не се е виждал с Делян Пеевски, заедно с баща си Георги Кенов са били в НДСВ. Понастоящем Кенов-старши е кмет на Сунгурларе от ДПС, но е избиран мажоритарно и не е следвал политиката на партийното ръководството.

„Ангел е one man show, той е егоцентрик, никой не стои зад него", заяви Кенов, като допълни, че известният февруарски протестиращ бил посочен от Николай Бареков за зам.-председател на ББЦ. По думите на секретаря, Славчев се опитвал да имитира Бареков и затова бил обект на присмех вътре в младата политическа сила.
„Граждански контрол" е една фирмичка", подчерта Стефан Кенов.