Представят документално-художествения роман на Светлана Савицкая „Балканът"
Секция: КУЛТУРА
21 Юли 2014 10:01
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Представят документално-художествения роман на Светлана Савицкая „Балканът"

/КРОСС/Документално-художественият роман на Светлана Савицкая, посветен на Руско-турската освободителна война, „Балканът", ще бъде представен в Казанлък. 

Романът излезе първо на руски в Харков миналата година, а през тази и на български. Книгата включва малко познати документи и разкази на съвременници.

Белетристката е обиколила десетки места, свързани с Освободителната война, преди да напише романа. Близо два месеца е прекарала у нас през миналата година. Първоначално възнамерявала книгата да бъде само в електронен вариант, но впоследствие получила покана от две издателства да бъде отпечатана и на хартия.

Светлана Савицкая е авторката на 33 книги. Родена е в град Орджоникидзе.

Савицкая е член-кореспондент на Международната академия по безопасност на околната среда, първите и разкази и стихове се появяват на бял свят през 1978 година. Основател и председател е на руската литературна общност Golden Pen. От 6 години поддържа собствена интернет страница www.skazswet.ru, пропагандираща между литературните общности в Сърбия, Германия, Израел,Франция,Украйна, Гърция, САЩ, България и Русия.

Савицкая бе удостоена с почетен знак на Общински съвет Стара Загора миналата година, по време на посещение на руска делегация у нас по повод отбелязването на 136-та годишнина от боевете за защитата на Стара Загора.

Премиерата на „Балканът" в Казанлък е днес от 17:30 часа, в залата на ул. "Искра" 4.