Уволниха дисциплинарно шефа на МВР-Бургас
Секция: БЪЛГАРИЯ
21 Юли 2014 13:18
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Уволниха дисциплинарно шефа на МВР-Бургас

/КРОСС/Директорът на ОД на МВР-Бургас комисар Милен Димитров е дисциплинарно уволнен. Заповедта на министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев е от 15 юли, а официалното уведомление за уволнението на Милен Димитров е изнесено в дирекцията на 17 юли.

На 2 юли тази година комисар Милен Димитров бе отстранен от поста директор и срещу него бе образувано дисциплинарно производство. Тогава от полициятa откaзaхa повече коментaр, а комисар Димитров излезе в отпуск. След това, вследствие на стреса му, се обостри старо заболяване, свързано с дискова херния и той беше в болнични. От тогава нямаше данни за резултатите от хода на проверката срещу него.

За мястото му се спрягаше шефът на ОД на МВР в Благоевград комисар Георги Костов. От 13 юни функциите на комисар Димитров изпълняваше заместникът на комисар Димитров - Калоян Калоянов, пише news.burgas24.bg.

Димитров оглави бургаската дирекция на вътрешните работи през 2009 г., по времето на Цветан Цветанов като вътрешен министър. Той запази поста си и при смяната на правителството през 2013 г.

Един от знаковите му професионални успехи е разбиването на структурите на Димитър Желязков - Митьо Очите.