НФСБ и ТВ СКАТ почетоха Илинденско-Преображенското въстание
Секция: ПОЛИТИКА
21 Юли 2014 14:32
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
НФСБ и ТВ СКАТ почетоха Илинденско-Преображенското въстание

/КРОСС/ По повод 111-тата годишнина от избухването на Илинденско-Преображенското въстание Националният фронт за спасение на България и телевизия СКАТ отдадоха почит с поклон и минута мълчание в памет на загиналите в най-масовото въстание в цялабългарска история.

На паметника на героите от Илинденското въстание в местността Предел бяха поднесени венци и цветя.

Родолюбците от НФСБ заявиха, че всеки българин трябва да помни делата на тези, които са се жертвали в името на България и да се гордее с историята на родината си.

„Това честване е част от опита ни да съхраним българската история и памет и да я предадем на нашите деца и на нашите внуци", каза председателят на „Национален Идеал за Единство" Борис Ячев.

„Подвигът на българите, дали живота си в Илинденско-Преображенското въстание е светъл пример за всички членове на Национален фронт за спасение на България. Те са поставили България и българския народ над всичко, над живота си дори", каза и съпредседателят на НФСБ Данчо Хаджиев.

Всяко българско семейство трябва да възпитава децата си в любов към родината и съхранение на българската историческа памет, за да не забравят бъдещите поколения за делата на своите предци, заключиха някои от присъстващите.