Най-добрите футболисти бягат от Украйна
Секция: СПОРТ
21 Юли 2014 15:52
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Най-добрите футболисти бягат от Украйна

/КРОСС/ Шестима от най-добрите украински футболисти от донецкия „Шахтьор” доброволно напуснаха отбора. Спортистите отказват да се върнат в страната, заради нестабилната ситуация.

След приятелската среща с „Лион”, която се проведе във френския град Анси, шестима футболисти от „Шахтьор” не се върнаха обратно в Украйна. Самият мач завърши с резултат 4:1 за „Лион”.

Заради нестабилната ситуация в югоизточната част на Украйна, в страната не се върнаха бразилците Алекс Тейшейра, Фред, Дентиньо, Дъглас Коща и Измаили и аржентинецът Факундо Ферейра, предаде ИТАР-ТАСС.

По-рано аржентийският полузащитник ог харковския “Металист” Себастиян Бланко също отказа да се върне в Украйна. “След това, което се случи с малайзийския самолет, аз разбирам, че не желая да се върна в Украйна. Искам да остана в Буенос Айрес. Няма да се върна в Украйна. Там сега е размирно време”, заяви футболистът.

Може да се каже, че силовата операция в Украйна, провеждана от украинската армия, се отразява негативно не само върху социалната и икономическата сфера на страната, но и предизвиква сериозна криза в националния спорт. Много чужди спортисти, състезаващи се за украински отбори, просто се страхуват за живота си и масово напускат и отборите, и страната.