Приключи изграждането на оградата по границата
Секция: БЪЛГАРИЯ
21 Юли 2014 16:10
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Приключи изграждането на оградата по границата

/КРОСС/ Приключи изграждането на инженерното съоръжение от възпрепятстващ тип по българо-турската граница. Министерството на отбраната, чрез съвместни комисии с представители на МВР, започна предаването на отделни участъци. До момента на Главна дирекция „Гранична полиция" са сдадени 5 бр. участъци от общо 23. Днес ще бъдат сдадени още 7 бр. участъци и 5 бр. портали. До края на месец юли, поетапно ще бъдат предадени и останалите готови участъци на представителите на Главна дирекция „Гранична полиция".
Започна и изтеглянето на личнен състав, участвал в операция "Съвместни усилия", който се прибира в пунктовете за постоянна дислокация, а техниката се предислоцира за извършване на техническо обслужване и подготвяне за транспортиране до пунктовете за постоянна дислокация. В района на операцията остават 3 мобилни групи със специализирана техника за дейности по отстраняване на забележки от заявителя и оформяне на документи по окончателното сдваване на съоръжението.
Инженерното съоръжение е изградено с Решение на Министерския съвет 24/17.01.2014 г. То е с дължина 30 км - от пирамида 206 (село Лесово) до пирамида 268 (село Крайново).