МО: Самолет от ВВС на Украйна е летял заедно с малайзийския боинг
Секция: Русия
21 Юли 2014 16:36
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
МО: Самолет от ВВС на Украйна е летял заедно с малайзийския боинг

/КРОСС/ В момента на катастрофата на малайзийския боинг в небето над Украйна в непосредствена близост до него е летял самолет на военновъздушните сили на Украйна, вероятно Су-25. Това съобщиха от Министерството на отбраната на Руската федерация.
От там добавят, че отдалечеността на украинския самолет от лайнера на Малайзия е бил до 5 км., което е в рамките на параметрите на ракети "въздух - въздух", с които са оборудвани подобни самолети.
"Фиксирано е местоположението на три граждански въздушни съда, в това число и самолетът Боинг 777 . В същото време е засечен и самолет на украинските ВВС, вероятно Су-25, на разстояние от 3 до 5 километра от боинга", каза ръководителят на главното оперативно управление на ГЩ на ВС на Руската федерация генерал-лейтенант Андрей Картаполов.
"Защо военният самолет е летял в един коридор с гражданския боинг", подчерта той. И добави, че ведомството разполага със спътникови снимки на отделните места, на които са разположени средствата за противовъздушна отбрана на украинската армия в югоизточната част на страната.
По думите му на 17 юли руските средства за контрол са засекли ЗРК "Бук" в района на Зарощенское, разположен в Донецка област. Той каза още, че от момента, в който самолетът е започнал да пада, до момента на изчезването му от радарите са минали три минути.