Предстоящи събития в страната за днес, 27 юни
Секция: Предстоящи събития
27 Юли 2014 08:16
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната за днес, 27 юни

/КРОСС/ *** 

София.
В 11 ч. в НДК ще се проведе XLVIII Конгрес на БСП.

***
София.
От 9 ч. Негово светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит ще оглави патриаршеска света литургия за празника на св. Пантелеймон и св. Седмочисленици в столичния храм „Св. Седмочисленици".

***
София.
В 19.30 ч. ще се проведе футболна среща между отборите на „ЦСКА" София и „Левски" София на Национален стадион „Васил Левски".

***
Балчик.
По време на честването на 59-годишнината от създаването на Университетската ботаническа градина - Балчик, Университетският архив и Музеят на СУ „Св. Кл. Охридски" ще открият поредната си съвместна изложба под надслов „Основоположници на биологическата наука в България". Целта на експозицията е да представи пред академическата общност и пред гостите на градината биографиите и интересни моменти от живота и дейността на първите преподаватели по естествена история в Университета. Изложбата включва биографичен, документален и снимков материал за дванадесет професори по ботаника и зоология със значителен принос за развитието на тези науки в България.
***
Варна.
От 10.30 ч. в Духовно-просветен център „Свети Архангел Михаил"на ул. „27 юли", 9 ще се състои тържествено честване на 136-годишнината от Освобождението на Варна и полагане на венци с военен ритуал.

***
Велико Търново.
От 11 ч. ще отвори Детска работилница ДЕКО по проект „Арт лято 2014" - Сцена „Арт лято" до паметник „Асеневци".

***
Смолян.
От 9 ч. ще бъде отслужена божествена света литургия от архиерейския наместник на Смолянска духовна околия - архимандрит Висарион по повод храмовия си празник на манастира „Св. Пантелеймон".