Израел беше подложен на ракетен обстрел от Газа, „Хамас” отказа ново примирие
Секция: СВЯТ
27 Юли 2014 10:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Израел беше подложен на ракетен обстрел от Газа, „Хамас” отказа ново примирие

/КРОСС/ Израел беше подложен на ракетен обстрел от ивицата Газа, часове след като удължи хуманитарното примирие, съобщава Reuters.

Сирените за въздушна тревога прозвучаха в южен и централен Израел сутринта. Най-малко пет ракети паднаха на израелска територия, а други две бяха прихванати от системата за противоракетна отбрана „Железен купол". Не се съобщава за пострадали.

Израел обяви тази нощ, че удължава по искане на ООН с още 24 часа хуманитарното примирие в ивицата Газа, до неделя в 24 ч. местно време.

Палестинското ислямистко движение „Хамас", което контролира Ивицата Газа, обаче заяви, че ще приеме примирие само ако израелските войски се изтеглят от анклава.

„Каквото и да е примирие, което не включва изтеглянето на израелските войски отвъд границата на сектора и което не дава възможност на жителите на анклава да се върнат по домовете си и да евакуират ранените, е неприемливо", се посочва в изявление на лидера на движението Сами Абу Зухри.

Израелски войник е бил убит тази нощ от минометен снаряд край ивицата Газа, съобщи говорител на армията, цитиран от AFP.

„Войникът е бил убит от минометен снаряд, изстрелян от Ивицата Газа, който е достигнал израелската територия", уточни говорителят. С тази смърт броят на убитите израелски войници достигна 43 души от началото на израелската операция в Газа на 8 юли.