ЧЕЗ: Изключвайте домакинските уреди при дълго отсъствие
Секция: ИКОНОМИКА
27 Юли 2014 10:44
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
ЧЕЗ: Изключвайте домакинските уреди при дълго отсъствие

/КРОСС/ Във връзка със сезона на летните отпуски ЧЕЗ напомня на своите клиенти, че е важно при по-дълго отсъствие да изключват уредите в дома си от електрическите контакти. По този начин могат да се предотвратят евентуални повреди, причинени от лоши метеорологични условия, както и да се намали излишният разход на електроенергия в домакинството.

„Вярваме, че част от нашата мисия на добър корпоративен гражданин е повишаването на потребителската култура по отношение на работата с електроуреди и консумацията на електроенергия. Спазването на някои лесни за прилагане правила може да спести на клиентите редица притеснения и в същото време да облекчи семейните бюджети", каза Зорница Йорданова - Директор „Маркетинг и подпомагане на продажбите" в „ЧЕЗ Електро България" АД.

През 2013 г. ЧЕЗ стартира дългосрочна кампания за насърчаване на разумното и отговорно използване на електроенергията. Като част от нея ЧЕЗ подготви 10 съвета, които могат да намалят сметката на домакинствата за ток с до 15%. В периода февруари-май служители на компанията проведоха образователната инициатива „За децата и енергията" сред ученици от начален курс от 18 училища в Западна България. Беседите бяха осъществени в два етапа, като първият бе посветен на темата за енергийната ефективност, а вторият - на безопасната употреба на електроенергията. Предвид големия успех на кампанията ЧЕЗ планира ежегодното й провеждане.

Допълнителна информация за възможностите за намаляване на потреблението на електроенергия клиентите могат да намерят в специализираната секция „Енергийна ефективност" в раздел „За клиента"на корпоративния уебсайт www.cez.bg.