Бертолучи: 3D-Kammerspiele-Kolossal
Секция: Шоубизнес
27 Юли 2014 15:07
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Бертолучи: 3D-Kammerspiele-Kolossal

/КРОСС/ Бернардо Бертолучи планира да заснеме експериментален филм във формат 3D, казва самият режисьор в интервю за списание The Variety. 

По думите на Бертолучи това ще бъде Kammerspiele-Kolossal (монументално камерно представление) в духа на германските експресионистични неми филми от `20-те години на миналия век.

Филмът няма да е първият опит на Бертолучи в този формат. През 2013 г. „Последният император" беше излъчен в 3D-формат. Премиерата се състоя в Лос Анджелис. През същата година той бе показан на кинофестивала в Кан и на други кинофоруми.

Последната лента на режисьора - „Аз и ти" от 2012 г., също трябваше да е триизмерна, но технологията на снимане влезе в противоречие със стила на работа на Бертолучи. За да се заснеме сцена в 3D, трябва да се чака по няколко часа, преди да се промени положението на камерата. За Бертолучи това е неприемливо.

„Постоянно променям положението на камерата. В началото на `80-те години казвах, че положенията на камерата са толкова много, колкото са позите в „Кама сутра". Нарекох го „Камера сутра", посочва Бертолучи.