Въпреки всичко - авиотранспортът остава най-сигурен
Секция: Туризъм
02 Август 2014 09:42
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Въпреки всичко - авиотранспортът остава най-сигурен

/КРОСС/ Само през последните месеци повече от 700 души загинаха в самолетни катастрофи. 298 души в Украйна, 116 - в Мали, 47 - в Тайван. Заедно с изчеззналия в Индийския океан малайзийски самолет жертвите стават 700. Година по-рано жертвите на въздушния транспорт са 99.

„100 процента! Авиотранспортът остава най-сигурният и става все по-сигурен всяка изминала година!", обяснява в ефира на Нова телевизия Александър Богоявленски.

Статистиката показва, че за последните 10 години в авиокатастрофи в световен мащаб смъртта си са намерили 5085 души. Само за сравнение за същи период само у нас във войната по пътищата са загинали почти двойно повече - над 8400.

„Това е нещастно стечение на обстоятелствата. Дали в историята има други подобни периоди - да! През 2006-та година по същото време. Когато има струпване на инциденти се случва през юли и август, тоест през лятото.", твърди Александър Богоявленски.

Намалял е и броят на аварийните ситуации с повече от 35%. Стриктните изисквания и международния одит по сигурността гарантират безопасността на полетите.