Продължава бедственото положение в община Родопи и Северозапада
Секция: БЪЛГАРИЯ
02 Август 2014 09:46
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Продължава бедственото положение в община Родопи и Северозапада

/КРОСС/ Продължава бедственото положение в пловдивските села на община Родопи - Храбрино, Лилково, Плочник, Извор, Дедево, Бойково и Ситово. Селата са без пътна връзка и нито пожарна, нито линейка може да стигне до тях.

От администрацията на община Родопи алармираха, че единственият останал здрав мост в района е опасен и призоваха туристите да отложат пътуванията до вилните зони през уикенда. Тежкотоварни машини продължават усилени дейности по изграждането на алтернативен път, който да свърже седемте села със света. Той ще бъде с временна настилка, за да може до хората да стигнат хранителни продукти и медицинска помощ при нужда. Правят се опити и за укрепване на моста, който рухна над река Първенецка и остави хиляди изолирани от света.

Битката с пороите в Северозападна България също продължава. Пожарникари и спасители работят в районите, където се изляха проливни дъждове.

В област Враца вследствие повишеното ниво на река Огоста се очаква повишаване на водните количества в района на селата Търнава, Алтимир, Галиче, Липница, Хърлец и град Мизия. На отделни места в резултат на локални поройни валежи и повишената почвена влага, има вероятност за рязко повишаване на речните нива и внезапни наводнения, както и за активизиране на свлачищни зони, предупреждават от МВР.

Наводнен остава пътят между селата Хайредин и Крива бара. Има много наводнени къщи в Бяла Слатина. Продължава отводняването в селата Оходен, Баница, Бели извор и Голямо Пещене, предава ТВ7.

Снимка: Булфото, всички права запазени