"Протестна мрежа" и Яне Янев сформират фронт срещу ББЦ, заподозря Бареков
Секция: ПОЛИТИКА
02 Август 2014 09:55
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
"Протестна мрежа" и Яне Янев сформират фронт срещу ББЦ, заподозря Бареков

/КРОСС/ В ефира на Нова телевизия Калина Крумова и Даниела Колева - председател и зам.-председател на "Евромайки", бяха категорични, че в тяхната неправителствена организация няма проблеми с финансирането, напук на спекулациите. Те обясниха, че ползват безвъзмездно офисите на партията "България без цензура" и не виждат в това нищо нередно.

На въпросите за състава на сдружението председателят Калина Крумова заяви, че структури на "Евромайки" не напускат.

"Напуснали са три председателки. Аз уважавам техния избор, друг е начинът, по който са го направили. Няма партия, от която да не са си тръгнали хора, Може би са имали користни цели, които не са били оправдани", каза Крумова и не пропусна да хвърли обвинения към медиите, че не са обективни.

Даниела Колева - зам.-председател на „Евромайки" заяви, че зам.-председателят на ББЦ Ангел Славчев не е бил важен фактор в партията и не е бил активен. На въпроса кой плаща наема на офисите, Крумова с усмивка каза, че нито е счетоводител, нито е деловодител. Нейната задача била да поддържа структурите.

Според Калина Крумова медиите са е концентрирали в атаки срещу ББЦ и лидерът й, вместо да отразяват благотворителните им инициативи.

В разговора се включи по телефона и Николай Бареков, който обяви, че има кампания срещу него и опит да го очернят.

Бареков заподозря "Протестна мрежа" и Яне Янев в това, че сформират фронт за ликвидирането на партията му. Според него тече кампания за репресиране и очерняне.

"Аз съм си подал документите в Сметната палата, от които става ясно, че нередности няма. Когато ГЕРБ тръгна преди десет години като граждански проект, по съшия начин тръгна и движението на Меглена Кунева, а след това се финансираше от дарения", обяви Бареков.

Той попита защо не се разследва финансирането на другите партии и проекти. "Нашата партия беше създадена, за да разбие статуквото, но това не е удобно", предположи той.

Репресирате ни, ще унищожите ББЦ, бъдете рахат", завърши Николай Бареков.