Станишев: Свидетели сме на коалиция между президента, ГЕРБ и ДПС
Секция: ПОЛИТИКА
02 Август 2014 11:50
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Станишев: Свидетели сме на коалиция между президента, ГЕРБ и ДПС

/КРОСС/ „БСП доказа, че може да съзидава и да изгражда България. Искам да знаете, че БСП е тази сила, която създава работни места, грижи се за възрастните и дава шанс на младите. Това е силата, която дава справедливост. Без справедливост няма държава. Ние сме различни от другите партии. Ние сме направили много повече от всяка една партия, която е била на власт." Това заяви Сергей Станишев на традиционния събор на Бузлуджа, на който социалистите ще отбележат 123-та годишнина на организираното социалистическо движение в България.

„Това правителство направи в пъти повече от правителството на ГЕРБ за четири години. Много неща направихме, но и много не успяхме. Не ни стигнаха силата. Убеден съм, че на 5 октомври всички ние ще докажем, че левицата е силна и даваме шанс на страната. Няма как да се бориш с монополи, ако хората, които защитаваш, не отидат да гласуват. Няма как да ограничаваш произвола на банките, ако потребители смятат това за наша битка, а не за тяхна. Няма как да влияеш на цените на тока, ако бедните не подкрепят тази сила, която ги защитава. Искам всеки един от нас да си свърши работата, да отиде при хората и да кажем какво сме направили и какво ще направим. Нашата дума на две не се дели", категоричен бе лидерът на ПЕС.

„Последните седмици ни беше трудно, но показахме, че устояваме интересите на хората. Сега сме свидетели, че има вече нагласена коалиция между президента, ГЕРБ и ДПС и много други сили, които се присламчват към тях. Това не е официална коалиция, а символ на задкулисието и е на гърба на хората. Няма да допуснем те да ограбят България", изрично подчерта бившият лидер на БСП.

„Партията избра нашия нов лидер - другаря Михаил Миков. Да е жив и здрав, и да му пожелаем да направи много повече за БСП, отколкото успях аз", завърши той.

Снимка: Булфото, всички права запазени