Миков: Десницата се опитва да разруши демократичния модел на парламентарната република
Секция: ПОЛИТИКА
02 Август 2014 12:06
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Миков: Десницата се опитва да разруши демократичния модел на парламентарната република

/КРОСС/ „Преди години БСП градеше конституционното устройство на нова и европейска България. Тогава десницата не искаше демократично управление. И днес тя се опитва да разруши демократичния модел на парламентарната република.„ По този начин започна речта си лидерът на БСП Михаил Миков на традиционния събор на Бузлуджа, на който социалистите ще отбележат 123-та годишнина на организираното социалистическо движение в България.

По негови думи левицата има големия дълг да обедини българските граждани под знамето на лявата идея и интереса на гражданите.

„Много хора отричат правото лява България да бъде силата. Аз мисля, че БСП и ляво мислещите българи ще спрат да вярват на това, което се излива от злонамерените и тези, които не искат обединение на българските граждани", каза още Миков.

Той категорично подчерта, че лявата идея е кауза и няма никакъв личен интерес, който може да бъде поставен над нея.

„Бузлуджа е знаме високо в планината. Бузлуджа е символ на това наше единение и сила. Октомври не е бой последен, а битка по пътя - битка за по-добра България, за по-отговорно БСП. Аз съм убеден, че тази битка ще я спечелим. Ще спечелим напук на десницата и на тези, които години се борят срещу лявата идея", изрично подчерта лидерът на столетницата.

Снимка: Булфото, всички права запазени