Депутатите на Бареков ще подкрепят частична актуализация на бюджета
Секция: ПОЛИТИКА
02 Август 2014 12:43
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Депутатите на Бареков ще подкрепят частична актуализация на бюджета

/КРОСС/ "Поискахме от президента да оздрави КТБ. Служебното правителство трябва да използва шанса да отвори банката. КТБ е жива банка и ще може да работи." Това каза лидерът на „България без цензура" и зам.-председател на ЕКР в Европарламента Николай Бареков, след срещата му с президента Росен Плевнелиев.

Той съобщи още, че ще осигури кворум в парламента на извънредното заседание в понеделник със своите сигурни петима депутати и ще подкрепи частична актуализация на бюджета в частта му за НЗОК и средствата за общините и строителните фирми. Очаква се и шести депутат да се присъедини към петимата, подкрепящи ББЦ в парламента, съобщи Бареков.

По думите му президентът е поел ангажимента да поеме отговорност за актуализацията. „Друга работеща институция, за която да е гласувал народът, освен президента, няма", обясни Бареков.

Той подчерта, че ГЕРБ и ДСП трябва да влязат в понеделник в парламента за актуализацията на бюджета и също да поемат отговорността си.

„От нас кворума, от тях - политическата отговорност", посочи Бареков.

"Това, което президентът ни разкажа за служебното правителство, ни хареса. То ще бъде на гражданското общество и на експертите", съобщи още Бареков, като уточни, че конкретни имена не са обсъждани.