Президентът: Служебният кабинет ще излъчи силен сигнал в подкрепа на гражданското общество
Секция: ПОЛИТИКА
02 Август 2014 12:56
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Президентът: Служебният кабинет ще излъчи силен сигнал в подкрепа на гражданското общество

/КРОСС/ В продължение на политическия диалог, провеждан от държавния глава с парламентарните политически партии и с партиите, представени в Европейския парламент, президентът Росен Плевнелиев проведе консултации с представители на политическа партия „България без цензура" (ББЦ) и ги запозна с приоритетите на служебното правителство.

"Ускоряването на плащанията на средствата от Европейския съюз и работата по Споразумението за партньорство на България с Европейската комисия за периода 2014-2020 година ще бъдат сред основните задачи пред служебния кабинет", заяви президентът Росен Плевнелиев.

Държавният глава увери, че назначеното служебно правителство ще бъде съставено от проевропейски и надпартийни експерти, които мотивирано и прозрачно ще работят по важните за обществото теми, като здравеопазването, икономиката и сектор „Енергетика".

Основна задача пред служебното правителство е да гарантира провеждането на честни и избори. Кабинетът, назначен от държавния глава, ще излъчи също така силен сигнал в подкрепа на гражданското общество в България, допълни президентът.

„Хората очакват коректност и изпълнени обещания, необходимо е отговорно отношение и повече работа", каза държавният глава по време на срещата.