381 жертви на земетресението в Китай
Секция: СВЯТ
04 Август 2014 08:39
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
381 жертви на земетресението в Китай

/КРОСС/ 381 души са загинали, а 1801 души са ранени при силното земетресение в Китай, предаде AFP. Продължават спасителните операции в Китай след труса, който разтърси югозападната провинция Юнан в неделя. Над 12 хиляди къщи са се срутили, а на 30 хиляди са нанесени щети. В спасителните операции участват 7 хиляди души, 5 хиляди от които са войници, полицаи и пожарникари.

Силата на труса е била 6,5 степен по скалата на Рихтер, съобщи агенция Синхуа. Трусът в община Цяодзя в префектура Чжаотун разрушил сгради, принуждавайки местните жители трескаво да търсят оцелели под руините. Домовете и по-старите структури са особено засегнати. „Твърде много сгради са повредени и събираме данни за загиналите и ранените", съобщи Синхуа в неделя, цитирайки местен официален представител.

Още вчера Американската геофизическа служба предупреди, че „като цяло населението в тази област живее в структури, които са силно уязвими при земетресение". Тя съобщи, че трус с магнитуд 6,1 е бил регистриран на 11 км северозападно от град Вънпин на сравнително малка дълбочина от 10 км в 16,30 ч местно време (8,30 ч по Гринуич).