Бургаски ученик написа своя втори роман
Секция: КУЛТУРА
04 Август 2014 12:41
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Бургаски ученик написа своя втори роман

/КРОСС/След като миналия ноември от печат излезе първият роман на ученика от Строителния техникум в Бургас - Милен Иванов, днес той вече може да се повали и с втората си книга.

Тя носи името „Окото на вълка - Тайната на дълбините" и е пряко продължение на излязлата през миналата година „Окото на вълка - Безсмъртното плаване на капитан Джейкъб". И двете книги са написани в жанр -приключенска фантастика.
„Героите са същите има и нови някой положителни, други отрицателни, но всеки играе важна роля в пиратският пъзел. Разбира се действията отново се развиват около пирата-капитан Джейкъб, който изправен пред трудности той ще осъзнае и намери себе си", казва авторът Милен Иванов, цитиран от burgasinfo.com.

„Книгата щеше да бъде в много по-голям обем, поради тази причина я разделихме на две части, не помня колко време ми отне на я напиша, но е било доста, после беше по трудно да се редактира", казва Милен Иванов.
Втората част на новия роман на Милен все още не е видяла бял свят, но тя е написана и скоро ще излезе на пазара. Разбира се писането на един роман винаги среща множество изпитания, с такива се е сблъскал и Милен.
„Трудности винаги има, ако едно нещо не се получава е по-добре да се изчака момента и тогава да се действа, нищо не става на сила, трябва време, понякога години, понякога дни", сподели Милен Иванов.

„Окото на вълка - Тайната на дълбините" е отпечатана в тираж от 100 броя. Милен Иванов е решил да не прави специално представление на творбата си.
По думите на дванадесетокласникът, който изучава транспортно строителство писането на книги му доставя огромно удоволствие и той съвсем не смята да спира до тук.
„Имам сериозни планове за в бъдещо - писане на криминален роман, на фантастика, на исторически, за всички тези проекти трябва адски много време. В днешния ден парите владеят всичко, така че и те са важни. Не мога да кажа кой ще е следващият ми роман, надявам се това да бъде третата част от пиратската поредица и да приключа напълно с тези герой, защото чувствам че съм изчерпан по тази тема", каза Милен Иванов.
Ученикът е категоричен, че всеки който има талант да пише, но се колебае да започне поради една или друга причина, трябва да се престраши и да опита.
„Моят съвет като начинаещите писатели - е да опитат, да рискуват, страхът от провал е най-големият провал, ако не опиташ няма как да знаеш дали ще успееш. Аз рискувах, не мога да кажа дали съм успял в тази сфера, това ще кажат читателите, и аз се уча, надграждам, променям, развивам, така че не се колебайте а пишете", завърши Милен Иванов.