"Онгълът" ще нашепва приказки за България на седем езика
Секция: Туризъм
04 Август 2014 12:53
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
"Онгълът" ще нашепва приказки за България на седем езика

/КРОСС/Първият по рода си у нас аудио-визуален център ще разказва приказки за славната история на българските земи на седем езика. Той е наречен с името „Онгълът" и се намира в края на каварненското село Българево в посока нос Калиакра.

Откриването на първия етап на атракциона бе почетено от кмета на Каварна Цонко Цонев, кмета на Българево Георги Георгиев, актьорите Андрей Слабаков и Ернестина Шинова и журналиста Васил Иванов. „Онгълът" представлява дървено укрепление, в което се помещава мултимедиен комплекс.

В девет зали посетителите ще могат да видят епизоди и факти от историческото ни минало от дълбока древност до наши дни. Туристите ще получават и специална книжка на излизане от комплекса, която да дообогати видяното в атракциона.

Аудио-визуалният център е инициатива на любителя историк Валентин Симеонов. Това е само първият етап от реализирането на неговата идея.

За следващия етап той предвижда родната история да се пресъздава чрез видео, виртуални гидове и декори. В атракциона ще бъдат поставени плазми, исторически събития ще бъдат пресъздавани триизмерно, а в специална зона ще се предлагат бутикови сувенири и предмети, свързани с българската история, съобщава varna.utre.bg.