Лидия Иванова e 11-та на Европейската купа по плуване в открити води
Секция: СПОРТ
04 Август 2014 13:07
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Лидия Иванова e 11-та на Европейската купа по плуване в открити води

/КРОСС/ Лидия Иванова - спортен талант на „Еврофутбол" за втора поредна година, завърши на 11-то място в старта от 4-тия кръг от Европейската купа по плуване в открити води в Хорн, Холандия. 24-годишната софиянка преодоля 10-километровата дистанция за 2:24:17 часа и постигна най-доброто си класиране за сезона. Първа финишира италианката Ариана Бриди. Лидия се справи с бурните води на езерото Маркермеер с по-добро време в сравнение с миналогодишното, когато успя да покрие норматива на Българската федерация по плувни спортове с 13-то си място.

Въпреки че температурата на водата бе 22 градуса, а на въздуха - 21, плувците изпитваха сериозни трудности с вълните, които правеха придвижването им в мътните води още по-трудно. Това принуди и три състезателки да се откажат от надпреварата.

Следващите стартове на Лидия на Стария континент са на 13 и 14 септември в Кастелабате, Италия, когато е и финалният кръг. Тогава тя ще плува 5 и 10 километра. Лидия участва на Европейската купа благодарение на финансирането на „Еврофутбол" чрез програма „Спортни таланти".

Медийни партньори на програма "Спортни таланти" за 2014 г. са: Дарик радио, БНР, телевизиите ТВ7, News7 и Канал 3, вестниците "Дума", "Стандарт" "Марица" и "Еврофутбол", информационните агенции КРОСС и БГ НЕС, както и сайтовете www.gong.bg, www.sportal.bg, www.viasport.bg, www.bgathletic.com, www.dir.bg, www.winner.bg, www.ngobg.info, www.chuime.bg и actualno.bg.