Търси се дирекрор на „Военно-исторически музеи" - Плевен
Секция: КУЛТУРА
04 Август 2014 13:11
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Търси се дирекрор на „Военно-исторически музеи" - Плевен

/КРОСС/Община Плевен обяви конкуpс за длъжността директор на дирекция „Военно-исторически музеи" - Плевен. От общинската администрация поясняват, че конкурсът е обявен поради изтичане на договора на сегашния директор.

Основната функция и задължение на заемащия длъжността е, да организира и ръководи цялостната дейност на дирекцията в рамките на определените му пълномощия и я представлява.

Сред изискванията за заемане на длъжността са висше образование с образователно - квалификационна степен магистър и стаж по специалността 3 години в професионално направление История и археология.

Конкурсът се провежда чрез защита на концепция за дейността и развитието на Дирекция „Военно - исторически музеи" - Плевен за период от пет години, подробно разработена за първата от тях, както и събеседване.
Концепцията трябва да съдържа:
- анализ и оценка на състоянието на музея, основни проблеми на функционирането му;

- тенденции и възможности за развитието на музея, като културен и научен институт и мястото му в музейната мрежа;

- определяне на целите, приоритетните области, очакваните резултати в управлението, финансирането, структурата и организацията на дейността на музея, пътищата за постигането им;

- мерки за реализиране на конкретни проекти по комплектуването, опазването и представянето на музейните фондове, научно-изследователската, образователната и популяризаторската дейност на музея;

- етапи за реализация на концепцията;

Документите за участие в конкурса се подават лично или чрез пълномощник в Центъра за административно обслужване на граждани при Община Плевен, пл. "Възраждане" №4 в едномесечен срок от датата на публикуване на обявата.

За справка тел. 064/881-227 - отдел „Човешки ресурси"