Диетите могат да доведат до психични отклонения
Секция: Здраве
04 Август 2014 14:37
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Диетите могат да доведат до психични отклонения

/КРОСС/ Колкото по-рано една жена прибегне до помощта на диетите, толкова по-голяма е вероятността тя да се сдобие с различни здравословни проблеми, включително хранителни разстройства и алкохолизъм, твърдят учени от университета във Флорида. Специалистите са провели 10-годишно проучване, в което са участвали 1340 човека. Оказало се е, че жените са изпитвали силен социален натиск, който ги е накарал да потърсят спасение, подлагайки се на диета. Някои от тях започнали да контролират приема на калории от 26-годишна възраст.
По думите на професор Памела Кийл, ако човек започне рано да експериментира с диети, проблемите могат да се появят дори 10 години по-късно, т.е. ефектът е дълготраен. Има вероятност това се дължи на изначални здравословни проблеми (въздействие не само на околната среда, но и на генетиката).
Всъщност, хранителното разстройство е резултат от социално, психологическо и биологическо въздействие. Ако подобни отклонения бъдат спрени още в най-ранна фаза, могат да се избегнат по-нататъшните проблеми с храната, алкохола и излишното тегло. По-добре е да се разчита на физическата активност и правилното хранене.
Започнете насърчаване на здравословен подход следва да бъде в началното училище. От тогава, когато това е в пубертета, много деца ще растат бързо наддават на тегло, че ще ги въведе в беда.