„Козлодуй” подаде ръка на бедстващите жители на Мизия
Секция: БЪЛГАРИЯ
04 Август 2014 15:16
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
„Козлодуй” подаде ръка на бедстващите жители на Мизия

Козлодуй /КРОСС/ АЕЦ „Козлодуй" оказа незабавна помощ на бедстващите жители на град Мизия, пострадали от придошлите води на река Скът. Още в събота вечерта атомната централа изпрати техника за борба с водната стихия, а в неделния ден бяха изпратени готови пакети с храна, три камиона с вода, ботуши, както и 10 специални радиостанции "TETRA" за връзка между аварийните екипи.
Атомната централа достави за нуждите на кризисния щаб два мобилни дизелгенератора, осветителна техника и високопроходим пожарен автомобил „Урал".
Над 30 полицаи от РПУ - АЕЦ „Козлодуй" бяха спешно изпратени в Мизия в неделя, както и над 15 пожарникари от ведомствената противопожарна служба на АЕЦ.
Ръководният екип на АЕЦ „Козлодуй" е в постоянна връзка с Община Мизия и кризисния щаб там, за да се уточнят конкретните нужди от техника и продукти. Атомната централа заяви готовността си да приеме при нужда евакуирани жители в своите общежития в град Козлодуй, както и в хотел „Истър".
Днес дружеството организира изпращане на вода и храна и в Бяла Слатина, и в бедстващото село Крушовица, които също пострадаха от водите на река Скът.

Снимка: Булфото, всички права запазени