Стоянова: Залагат се три бомби на служебното правителство
Секция: ПОЛИТИКА
04 Август 2014 14:50
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Стоянова: Залагат се три бомби на служебното правителство

София /КРОСС/ В момента се залагат три бомби на служебния кабинет, обяви по време на последното заседание на парламента депутатът от ГЕРБ Менда Стоянова.
"Гласуват 225 млн. лева актуализация на бюджета на здравната каса, но пари за заплати няма да има. В края на годината от МВР трябва да бъдат намалени 95 млн. лева", заяви Стоянова. "Залагат 50 млн. лева за бедствията, а сигурно ще са нужни 3-4 пъти повече. Вместо да увеличат дефицита, казват, че парите ще дойдат от програмите за енергетика. Тоест от една нула ще дойдат пари, няма как да стане. Третата бомба са текстовете за гарантирана на влоговете. Там пише, че на 21 август трябва да бъдат изплатени всички влогове, без да е приключил одита. Само че това се случва без да е осигурен допълнителен финансов ресурс", обясни Менда Стоянова.
По-рано в парламента депутатите гласуваха да не обсъждат актуализацията на държавния бюджет. Захари Георгиев от "Коалиция за България" направи предложението, като заяви: „Беше постигнато съгласие да се гледа точката, свързана с бюджета на НЗОК. Предлагам да отпадне второ четене на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за държавния бюджет на Република България за 2014 г.". „За" гласуваха 78 народни представители, „против" - 24, един се въздържа.