Проф. Константинов: Чудеса няма да има. Стига сме вярвали в приказки
Секция: ПОЛИТИКА
06 Август 2014 11:18
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Проф. Константинов: Чудеса няма да има. Стига сме вярвали в приказки

/КРОСС/„Служебният кабинет има абсолютно всички правомощия, с изключение на международни договори, които изискват ратификация. Една от задачите му е подготовката на предстоящите избори, но при нормално правителство това нямаше ли да бъде сред задачите му? Така че нека да гледаме на този кабинет като един нормален кабинет и ако може - без свръхочаквания".

Това заяви в студиото на Нова телевизия математикът проф. Михаил Константинов. Изказването му беше в отговор на въпроса дали служебното правителство ще бъде заложник на негативи, подготвени предварително.

„Чудеса няма да има. Предстои ни делова, конкретна работа и нека да се държим като сериозни хора и стига сме вярвали в приказки", добяви проф. Михаил Константинов.

Емил Спахийски вижда правителството като безплатна пиар кампания на партиите

„Аз по-скоро виждам това правителство не толкова като служебен кабинет, който ще направи чудеса, а който ще направи много добра и безплатна пиар кампания на другите партии, които се подготвят да управляват", смята журналистът Емил Спахийски.

„Страхувам се, че ни предстои вълна от такива политици, които се фиксират единствено в говоренето, а не във възложеното", заяви от своя страна социологът Кольо Колев.

„Убеден съм, че след изборите трябва да има национално обединение, но това не значи всички да бъдат във властта и да имат феодално имение там, а означава едно съвсем може би забравено за България разумно поведение и на управляващи, и на опозиция. Ако се държим тъпо, както досега, само ще си влошим положението", заключи математикът Михаил Константинов.