Вестниците пишат...
Секция: Преглед на печата
09 Август 2014 09:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Вестниците пишат...

София /КРОСС/ Водещи заглавия в българската преса:

в. "Стандарт"
Двама тийнейджъри се опитаха да измамят тотото и да приберат 5 милиона. Става въпрос за джакпота във II теглене на "6 от 49" в 51-ия тираж на 26 юни. Същата вечер от спортния тотализатор обявиха, че пуснат във Варна фиш за 70 ст. печели 5 026 320 лв. Вчера от централата на БСТ разкриха, че това е станало с измама.

в. "24 часа"
Поискаха джакпота с фалшив фиш
Двама 19-годишни братовчеди от Варна се опитаха да приберат над 5 млн. лева от тотото с фалшив фиш, но бяха разкрити и задържани.
Момчетата представили менте за 51-ия тираж на „6 от 49", второ теглене, в централния офис на тотото. Според разследващите обаче те явно са били подведени от интернет и задраскали във фиша грешни числа. Често сайтът на тотализатора публикува неверни числа за това кой е спечелил. Братовчедите направили ментето, като сканирали истински фиш и на компютър променили отбелязаните числа, така че да съвпаднат с печелившите.


в. "Сега"
Пореден взрив на боеприпаси рани 10 души
За последните три години в "Терем" са констатирани 40 нарушения на правилата на работа, но не е наложена нито една санкция
Пореден взрив в завод за унищожаване на боеприпаси рани 10 души, вдигна на крак властите вчера и бе използван за разчистване на политически сметки. Този път експлозията е в завод на държавната фирма "Терем" в Костенец и засегна военно поделение и цех за утилизация. Работата в завода временно спря и започна проверка за причините за инцидента.


в. "Новинар"
Държавна агенция "на лизинг" налагала такса "Спокойствие"
Рекет, изнудване и събиране на такса "спокойствие". В това е обвинен шефът на Държавната автомобилна инспекция във Велико Търново, който беше закопчан от агентите на ДАНС, съобщиха от родното ФБР.
Спецпрокуратурата е събрала доказателства срещу Петър Петров, който е посочен като организатор и лидер на престъпната група, вършала в търновската ДАИ. Освен него са били закопчани и трима служители - Любен Мерджанов, Валентин Христов и Станислав Марков, които са сочени за главни помагачи на шефа.


в. "Дума"
„Украинското правителство внася в парламента на страната проектозакон за 26 вида санкции против граждани и компании на Русия. Сред тези санкции Киев предлага и забрана на транзита на каквито и да е руски стоки и ресурси през територията на страната."