Предстоящи събития в страната за днес, 9 август
Секция: Предстоящи събития
09 Август 2014 09:24
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната за днес, 9 август

***
София /КРОСС/ От 07.30 изпълнителният директор на горите инж. Григор Гогов ще открие ловния сезон на дребен дивеч. Излетът ще се проведе в местността „Света Троица" на територията на ловно сдружение София - Запад в пределите на „Държавно ловно стопанство - Витошко-Студена".

***
София /КРОСС/ От 09.00 часа в зала Арена Армеец, София ще се състои празник на Световния елит по художествена гимнастика, в който участие ще вземат спортисти от Русия, Украйна, Италия и България.

***
София /КРОСС/ Заседанието на XII конференция на БСП-София ще се състои от 10.00 ч. в салона на улица "Позитано" 20

***
Шумен /КРОСС/ От 10.30 часа в пресклуба на БТА ще се проведат консултации за определяне състава на Районната избирателна комисия в Шумен. Областният управител Венцислав Венков насрочи консултации за определяне състава на Районната избирателна комисия /РИК/ в Шумен за предстоящите избори за народни представители.

***
Стара Загора /КРОСС/Ще се проведе Национален тракийски фолклорен събор „Богородична стъпка". Домакин на деветото издание на събора са Старозагорските минерални бани, за който се очаква там да пристигнат повече от 3 500 участници и близо още толкова гости.

***
Бургас /КРОСС/ От 14.00 часа в Летния театър на Бургас ще се започне първото издание на фестивала „Sea Garden Festival".

***
Бургас /КРОСС/ От 16.00 часа в Бургас ще отвори врати работилница за реновиране на велосипеди. Тя ще бъде разположена в Приморски парк, алеята пред Пантеона.

***
Бургас /КРОСС/ От 16.00 часа пред Пантеона с атрактивно състезание, подготвено от „Байк училище - Бургас", Община Бургас ще се проведе обсъждане по проект „Интегриран градски транспорт на Бургас". Пресконференцията е във връзка с отчитане напредъка по проекта и представяне на предстоящото съвместно събитие с инициативата „Бургас - велосипедния град".

***
Бургас /КРОСС/ От 10.05 часа ще започне плувният маратон от остров „Св. Анастасия" до Мостика.

***
Бяла /КРОСС/ От 10.00 часа от пристанището на Бяла ще започне второто издание на плувния маратон „Археология". Празничната програма е наситена както с дневни събития, така и с вечерни концерти, на открито на сцената на централния площад в града.

***
Велико Търново /КРОСС/ От 21:00 часа на сцената на Летен оперен фестивал „Сцена на вековете" ще бъде представена „Селска чест" - опера от Пиетро Маскани и „Джаки Скики" - опера от Джакомо Пучини.

***
Видин /КРОСС/ За седма поредна година НЧ „Пробуда 1925"организира международен фолклорен събор „Тъпан бие, хоро се вие" Флорентин 2014.

***
Шумен /КРОСС/ В 10.30 в Областна администрация Шумен ще се проведат консултации за състава на РИК