Манолов: Искров е поставен в някакъв сценарий
Секция: ИКОНОМИКА
09 Август 2014 09:38
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Манолов: Искров е поставен в някакъв сценарий

София /КРОСС/ Очевидно е, че управителят на БНБ Иван Искров е поставен в някакъв сценарий, който го прави за посмешище. Това заяви пред Нова телевизия Димитър Манолов от КТ "Подкрепа". Според него с проверката от БНБ той търси някаква индулгенция за ситуацията с КТБ.
Истината за КТБ е, че тази банка се направи опит да бъде съборена по криминален, милиционерски начин, смята Манолов. Според него банката може и трябва да бъде спасена.
Финансистът проф. Вучева не се съгласи с мнението на синдикалиста. Според нея мисията на МВФ ще спре невярното, по думите й говорене, че България е фалирала, и ще потвърди, че банковата система е фалирала. Двамата се обединиха около позицията, че трябва да има надзорен комитет от независими експерти, който да направи оценка на ситуацията в КТБ. Банката на всяка цена трябва да бъде спасена, заяви Манолов.
Исканата от Българската народна банка проверка на държавните финанси от Международния валутен фонд не е извънредна процедура, а искането й малко по-рано от обичайното е основателно. Това каза в предаването "Събуди се" по Нова телевизия финанситът проф. Христина Вучева.