Аксесоарите, от които имате нужда в мобилният гейминг
Секция: Технологии
09 Август 2014 10:56
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Аксесоарите, от които имате нужда в мобилният гейминг

/КРОСС/ Тъй като таблетите и смартфоните набират все повече мощ и постоянно подобряват качеството на дисплеите си, феновете на мобилният гейминг се увеличават. Да не говорим и за големият набор от игри, които наистина вече са се превърнали в сериозно занимание в свободното време за мнозина.

И въпреки това, мобилните игри си имат своите недостатъци, например в начина на използване. Да се опитваш да контролираш два джойстика с палците си на тъч скрийнът на телефона не е толкова забавно, колкото истинските джойстици, например. А и да ви падне батерията по средата на някое ниво е повече от неприятно.

Ето защо решихме да ви запознаем с аксесоарите, от които имате нужда в мобилният гейминг. SlashGear ни разказват повече за тях. Със сигурност ще ви се прииска да ги имате.


1. Мобилен геймпад

Мобилният геймпад предоставя контролер за вашия смартфон или таблет и ви дава възможност да захванете устройството си така, че да използвате физическите бутони и джойстик на геймпада. Това значително ви улеснява и със сигурност превъзхожда безкрайното приплъзване по дисплея, а и определено ще подобри геймингът ви. На пазара има на разположение много видове, някои са специално изработени за определени модели, други работят с различни устройства.

Потребителите на Samsung, например могат да изберат Samsung Smartphone GamePad , който се свързва безжично и ще пасне за устройства с дисплеи между 4 и 6.3 инча. Друга опция е MOGA Pro Controller, както и Logitech PowerShell gamepad за потребителите на iPhone.


2. Допълнителен заряд

Заредената и издръжлива батерия е част от мобилния гейминг, особено ако обичате да играете, докато пътувате или когато сте някъде навън. Докато това да заредите смарт устройството си към мрежата си остава най-удобния и ефективен начин, той поне не е единствената възможност. Затова всички се обръщат към алтернативите като по-мощни или пък резервни батерии или външни такива.

Допълнителните батерии, които се прикрепят към задните капаци на смартфоните едва ли са най-удачният вариант, тъй като най-вероятно с тях няма да се поберат в геймпада. Това вече зависи от самия геймпад и от това какъв допълнителен заряд бихте избрали.


3. Високо качество на аудио звука

Звукът също е важен компонент в добрия гейминг, независимо дали ще играете на големият екран на телевизора си или на 6-инчовия си таблет. За мобилните геймъри, дори и най-добрите смартфони или таблети няма да достигнат изискваното аудио качество и затова „в играта" се включват и слушалките.

Безжичните слушалки ще ви позволяват да играете без да се оплитате в допълнителни кабели. Разбира се и тези с кабелите ще ви дадат достатъчно добро качество, за да се отдадете на игрите. Тук определено имате голям избор и много опции какви точно да изберете, пише digital.bg.