Паргов: Трябва да отговорим на избирателите си с ясна лява политика
Секция: ПОЛИТИКА
09 Август 2014 12:33
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Паргов: Трябва да отговорим на избирателите си с ясна лява политика

София /КРОСС/ С ясна лява политика червената партия трябва да отговори на очакванията на своите избиратели. Това заяви председателят на БСП-София Калоян Паргов по време на 12-ата редовна конференция на столичните социалисти.
По думите му столетницата е получила ясен протестен вот на европейските избори, а хората са останали с впечатление, че зад политиката стоят задкулисни и корпоративни интереси.
За лошия резултат на червените в столицата са виновни кризата в Украйна и неясната позиция спрямо Русия, както и скандалите с АБВ. От този развод БСП изгуби около 20 000 избиратели в София, обясни Паргов. БСП трябва да се отвори към хората, които имат ляво мислене, подчерта той.
Според Паргов нужно е обновление в столетницата. БСП трябва да покаже, че е самостоятелна и необвързана с ДПС, подчерта лидерът на софийските социалисти.
БСП-София пък трябва според него да генерира идеи, които да тласкат партията напред. Нужна ни консолидация на всички организации, подчерта Калоян Паргов. Той е оптимист, че БСП-София може да постигне добри резултати на предсрочния вот.
Затова червените в София трябва да са напълно мобилизирани и активни в кампанията. Директен и открит диалог с избирателите, предлага лидерът на БСП-София. Част от кампанията ще е връщане на доверието на хората в институциите.
Днес БСП-София трябва да излъчи с тайно гласуване номинациите си за водачи на листите в столицата.
Очаква се водач на листата за 25 МИР да е лидерът на столетницата Михаил Миков. За 24 МИР изборът ще е между Стефан Данаилов и Петър Курумбашев.
В листите на БСП трябвало да има безспорни експерти с качества на държавници. Нека спокойно приемем този избор, надявам се да няма огорчени и обидени, пожела си лидерът на БСП-София. Паргов поиска столичните червени да бъдат една общност и един отбор.