Бан Ки-мун обеща помощ на украинците
Секция: СВЯТ
09 Август 2014 15:46
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Бан Ки-мун обеща помощ на украинците

/КРОСС/ Генералният секретар на ООН Бан Ки-мун изрази дълбоката си загриженост от влошаването на хуманитарна ситуация в някои райони в източната част на Украйна. В свое изявление той подчертава, че в резултат на сраженията продължават да невинни хора, а броят на бежанците се увеличава. За да се възстанови нормалният живот, ще се наложи рехабилитация на инфраструктурата, включително водоснабдяването и санитарната област.
ООН и основните хуманитарни партньори са готови да окажат помощ на органите на страната в посрещане на непосредствените нужди. Организацията е започнала подготвителната работа при необходимост да подкрепи хуманитарните усилия на украинското правителство, се посочва на официалния сайт на ООН.
Бан Ки-мун продължава да следи ситуацията отблизо. Той подчертава, че в случай на по-нататъшно влошаване на хуманитарната ситуация, или ако се окаже, че националните усилия не са достатъчни, за да се отговори на хуманитарните нужди, ООН е готова да разгледа допълнителни мерки за съдействие. По думите му, в момент, в координация с международните партньори, правителството на Украйна се справи със ситуацията.