Малко момиченце събира пари, за да заведе болния си от рак баща в „Дисниленд"
Секция: ЛЮБОПИТНО
09 Август 2014 17:33
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Малко момиченце събира пари, за да заведе болния си от рак баща в „Дисниленд"

/КРОСС/ 5-годишно момиченце събира пари, за да заведе болния си от рак баща в „Дисниленд", съобщава Southport Visiter.
Миналата седмица 42-годишният Дамиан Майлс разбира, че ракът, с който се бори повече от една година, напредва и се е разпространил в черния дроб. Лекарите му съобщават, че му остават още няколко месеца живот.
Разбирайки за това, единствената му дъщеря Руби решава, че трябва да прекара последните дни с баща си в „Дисниленд".
"Веднъж Руби дойде при мен и ми каза: Татко, аз ще те заведа в „Дисниленд", преди ангелите да дойдат за теб", призна Дамиан.
Малкото момиченце сбъдва мечтата си с помощта на собственичката на пъб в родния им град Саутпорт в Англия Ани Мактагърт, която организирала парти за набиране на средства. Това не е всичко - за да зарадва малката, Ани кани в заведението си истински принцеси от света на Дисни и 5-годишната красавица прекарва незабравим ден в компанията на Спящата красавица и Пепеляшка.
По думите на умиращия баща, когато дъщеря му видяла принцесите, очите на всички гости се изпълнили със сълзи заради нейната реакция.


Приказните героини не били случайно на събитието - те съобщили на семейство Майлс вълшебни новини - Руби и баща й получават билети за парижкия „Дисниленд" за цяла седмица.
"Този ден беше толкова емоционален. Майлс са прекрасно семейство, а Дамиан е най-учтивият и мил човек, който може да се срещне. Той не спря да ме пита защо помагам точно на него, след като има толкова много хора с рак", каза Ани Мактагърт.
Руби успява да събере пари за мечтаното пътешествие благодарение и на щедростта на местен бизнесмен, отделил известна сума за пътуването на семейството.
За една седмица заведението на Ани е събрало 6 000 долара, но за пътуването до Париж са необходими около 1 000 долара. Следващата седмица за набиране на средства ще бъде възобновено.
"Ние сме много благодарни на хората, които даряват пари. Сега хората ни помагат с още средства. Руби и семейството й заслужават това", каза собственичката на пъба.

video:http://www.youtube.com/watch?v=xvUnhgFcCnQ