РЗИ прави нова проверка на водата на Офицерския плаж
Секция: БЪЛГАРИЯ
10 Август 2014 14:52
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
РЗИ прави нова проверка на водата на Офицерския плаж

Варна /КРОСС/ РЗИ-Варна ще направи ново измерване на чистотата на водата на Офицерския и други варненски плажове. Очаква се това да се случи утре или най-късно във вторник, като резултатите от пробите ще излязат в рамките на 72 часа. Това заяви пред Дарик директорът на РЗИ Варна д-р Светла Станева.
Последното измерване на чистотата на водата по варненските плажове беше преди две седмици. Тогава проверката на Здравната инспекция установи наднормено съдържание на опасните бактерии "ешерихия коли" и "чревни ентерококи" в морската вода на Офицерския плаж.
Беше издадено предписание до Областна администрация, Община Варна, РИОСВ, Басейнова дирекция и ВиК. Областният управител свика работна група, която да се заеме с изясняването на причините за замърсяването на водата, като междувременно къпането на плажа беше забранено.
„Радвам се, че отговорните институции реагираха своевременно и се заеха с установяването на причините. Ние ще направим още едно замерване, след което в рамките на 72 часа ще излязат актуалните резултати за този и останалите плажове във Варна", заяви д-р Станева.