Близнашки поема координацията на изборния процес
Секция: ПОЛИТИКА
11 Август 2014 12:11
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Близнашки поема координацията на изборния процес

/КРОСС/ Министър-председателят проф. Георги Близнашки ще поеме координацията от страна на централната администрация на изборния процес в подкрепа на дейността на Централната избирателна комисия. Това обяви премиерът в интервю за БНТ, което ще бъде излъчено днес след централната вечерна емисия новини на обществената телевизия, съобщават от пресцентъра на Министерски съвет.

Според министър-председателя, за нормалното произвеждане на изборите е необходима добра координация на администрацията и на връзките с гражданското общество.

„Надявам се, че няма да допуснем никакви изненади", каза проф. Близнашки. Премиерът определи като добро предложението Красимира Медарова да заеме длъжността министър по изборните въпроси в служебното правителство.

„Откликнахме на обществените критики, състоятелни или не, но в създалата се обстановка преценихме да не се създава подобна длъжност", заяви премиерът.

„Не сме се отказали от провеждането на референдум за изборните правила", казва още министър-председателят пред БНТ. Той коментира, че референдумът вече можеше да се е състоял при наличие на добра воля.

„Най-важното сега е да имаме нормална обстановка в страната", добави проф. Близнашки и обобщи основните цели на служебното правителство - да стабилизира страната и да подготви добре изборите.

„Служебното правителство не участва в изборите, то ще създаде нормална обстановка за тяхното провеждане. Никакви „Костинбродски афери" няма да допуснем", категоричен беше служебният министър-председател.