Путин: Ограничаването на вноса е мярка в подкрепа на руските производители
Секция: Русия
14 Август 2014 13:58
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Путин: Ограничаването на вноса е мярка в подкрепа на руските производители

/КРОСС/ Президентът на Русия Владимир Путин разказа на членовете на фракциите от различни партии в Държавната Дума за санкциите, които Русия налага в отговор на редица държави, предаде RT.

На срещата с политическия елит на Русия в Ялта, руският президент поясни: „Правителството на Русия взе решение да ограничи вноса на продукция от редица страни, които наложиха санкции на Руската Федерация абсолютно неоснователно и незаконно", отбеляза Путин.

„Но това не са само ответни мерки, това са преди всичко мерки в подкрепа на руските производители, а и отварянето на нашите пазари за производителите на онези държави, които искат да сътрудничат с Русия и са готови към това сътрудничество", цитира думите на президента РИА Новости.

Напомняме, че на 8 август, Русия ограничи вноса на редица стоки от страни, които по-рано са наложили санкции на Москва, а именно: САЩ, ЕС, Канада, Австралия и Норвегия. В списъка на руските санкции се озоваха: телешко и свинско месо, зеленчуци, плодове, птичи продукти, сирена и млечни продукти, орехи. Също бе спрян вносът на редица продукти и алкохол от Украйна.