На Успение Богородично премиерът призова за солидарност с пострадалите от наводненията
Секция: ПОЛИТИКА
15 Август 2014 10:48
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
На Успение Богородично премиерът призова за солидарност с пострадалите от наводненията

/КРОСС/ На Успение Богородично премиерът проф. Георги Близнашки призова за национална солидарност с пострадалите от катастрофалните бедствия в страната ни през последните месеци, съобщава правителственият пресцентър.

Ситуацията е изключително тежка, а ресурсите за справяне с последствията са крайно ограничени. Затова имаме нужда преди всичко от национална солидарност и на днешния свят ден призовавам всички наши сънародници да откликнат и да дарят - всеки със своята малка лепта - да помогнем на бедстващите наши сънародници", каза проф. Близнашки в Троянската света обител.

Пред журналисти в Троян премиерът информира, че съвместно с Европейската комисия предстои да бъде направен преглед на потенциалните опасности, което ще позволи по-дългосрочни прогнози и предприемане на съответни мерки за превенция на бедствия. „Имаме много кратък срок за действие, но ще поставим началото на тази инициатива с ЕК и ще разчитаме в бъдеще да не се стига до крайни последици", посочи проф. Близнашки.

Той напомни, че правителството вече прави необходимото да бъдат отделени средства за финансиране на вече извършените дейности след наводненията, а всички областни управители са предупредени да работят превантивно.

Министър-председателят присъства на Божествената литургия по случай Свето успение Богородично, водена от Патриарх Неофит.

Традиционно празникът ще продължи с тържествена лития с чудотворния образ на Пресвета Богородица Троеручица.