Преглед на големите инфраструктурни проекти е приоритет пред транспортния министър
Секция: ПОЛИТИКА
15 Август 2014 11:57
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Преглед на големите инфраструктурни проекти е приоритет пред транспортния министър

/КРОСС/ "Един от основните ни приоритети e прозрачността и диалогът. Времето ни е много ограничено, а приоритетите, които сме заложили са много големи." Това заяви служебният министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията Николина Ангелкова на пресконференция в министерството.

На специална пресконференция тя обяви екипа си - доц. Камен Спасов с ресор електронно управление и ИТ, Георги Тодоров с ресор транспорт.

"Най-важният ни приоритет е Оперативна програма "Транспорт". Нашата основна цел е тя да бъде продължена, аз ще отговарям пряко за програмата и ще бъда ръководител. Много е направено по програмата , но още много трябва да се направи. Към момента са разплатени 2 500 000 лева. До края на годината трябва да разплатим 82 млн. евро, което показва , че няма да имаме проблем със средствата до края на 2015г.", каза още министърът.

"Основен приоритет е преглед на големите инфраструктурни проекти, проблемите им, минимизиране на риска от загуба на средства по тях. Ще отговаря пряко за програмата и ще бъде ръководител на управляващия орган", каза още тя и добави, че е провела среща с всички бенефициенти по програмата, а всеки един голям инфраструктурен проект е бил анализиран.