Москва и Киев съгласуваха реда за оказване на хуманитарна помощ на Новорусия
Секция: Русия
15 Август 2014 13:33
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Москва и Киев съгласуваха реда за оказване на хуманитарна помощ на Новорусия

/КРОСС/ Руската хуманитарна помощ за населението на Новорусия в момента се оформя в КПП «Донецк» на територията на Русия, от другата страна на границата е украинският КПП «Иварино», предаде РИА новости.

Сутринта на 15 август на КПП «Донецк» на територията на Руската Федерация започна митническа проверка и документално оформяне на хуманитарния товар, който се превозва от 280 КАМАЗа. На проверката са присъствали 59 украински специалисти, от които 41 са представители на Държавната гранична служба на Украйна и 18 гранични служители.

По предварителни договорки, колоната от камиони с хуманитарни помощи от Русия, ще продължи по посока на Луганск.

Напомняме, че във вторник Русия изпрати 280 камиона с хуманитарни помощи за населението на Новорусия, което в резултат на постоянните артилерийски обстрели от страна на украинската армия сериозно страдат от недостиг на храна, вода, медикаменти, а в много от районите е спряно електричеството. Помощите са събирани от обикновени руски граждани.

Камионите превозват около 2000 тона хуманитарни помощи във вид на храни, минерална вода, медикаменти, спални чували и преносими електростанции.