Директорът на БЕХ Георги Христозов бе заменен от Антон Павлов
Секция: ИКОНОМИКА
15 Август 2014 13:41
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Директорът на БЕХ Георги Христозов бе заменен от Антон Павлов

/КРОСС/ "Директорът на Българският енергиен холдинг Георги Христозов ще бъде заменен от Антон Павлов, заместник-министър с ресор "Енергетика"." Това заяви служебният енергиен министър Васил Щонов.

"Една от моите задачи е да подобря ефективността на държавните дружества, това включва и промени в управленческия състав на тези дружества. Там, където виждаме, че е нужна промяна в управлението бихме я направили, обясни той смяната на директора на БЕХ и добави, че не се е запознал с работата на всички управленчески състави на дружествата", аргументира се министърът и увери, че няма да има промени в „Мини Марица - Изток".

Щонов обяви, че находището в Чирен към момента е пълно 75%, което се очаква да задоволи нуждите до 120 дни максимум.

Антон Павлов е главен енергетик и ръководител „Енергийно управление" на „Лукойл България" ЕООД. Дълги години е работил в „ЧЕЗ Разпределение България" и „ЧЕЗ - България", в НЕК, в Държавната агенция по енергетиката и енергийни ресурси и в Комитета по енергетика. Магистър по финанси е от УНСС и инженер със специалност „Автоматика и електроника" от Техническия университет в София.