Путин: Русия разполага със средства за обезпечаване на националните си интереси
Секция: Русия
15 Август 2014 13:53
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Путин: Русия разполага със средства за обезпечаване на националните  си интереси

/КРОСС/ Външната политика на Русия трябва да бъде миролюбива, но тя разполага с различни методи и средства за обезпечаване на своите национални интереси, в това число и на въоръжените сили. Това заяви вчера президентът на Русия Владимир Путин на срещата в Ялта с депутатите от Държавната Дума, предаде РИА Новости.
«Външната политика на Русия трябва да бъде миролюбива», каза Путин и добави, че Русия, както и всяка друга голяма, мощна и суверенна държава, разполага с различни методи и средства за обезпечаване на националните си интереси, в това число и с помощта на въоръжените сили.

По думите на руския президент, програмата за развитие на въоръжените сили на Русия е планирана до 2020 - 2021 години и е насочена към създаване на ефективни, съвременни и компактни въоръжени сили.

«Става дума за самото съвременно оръжие, за такива настъпателни и отбранителни системи, с които не разполагат други армии в света». И ние ще зарадваме с още идеи нашите партньори, както и с реализирането на тези идеи», каза Путин.

Той поясни, че някои руски съвременни образци вече са познати в света, а някои ще бъдат представени, когато му дойде времето. Владимир Путин подчерта, че Русия не се стреми към милитаризацията на икономиката и използване на военни сили при провеждане на външната си политика.

«Това не е милитаризация, но сериозен импулс за развитие на военна промишленост. Това не е панацея и ние нямаме намерение, както някои хора, да подхождаме към всичко с бръснач и да го размахваме пред света. Обаче, всички трябва да знаят, че в нашия арсенал също има такива средства», поясни руският президент.