Започват реформи в осигурителното законодателство
Секция: ПОЛИТИКА
15 Август 2014 14:57
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Започват реформи в осигурителното законодателство

София /КРОСС/ Консултативният съвет за оптимизиране на осигурителната система (КСООС) възстанови работата си. В неговия състав влизат 25 експерти, поканени заради техния професионализъм, а не като представители на организациите, в които работят.
В мандата на служебното правителство съветът ще подготви варианти за реформи в осигурителното законодателство. Те ще бъдат предложени на следващото редовно правителство и парламент.
На първото си заседание днес КСООС набеляза основните теми, с които ще се занимава през следващите два месеца. Сред тях са приходите в осигурителната система, ранното пенсиониране на работещите при тежки условия на труд и в специалните ведомства, механизмите за определяне на пенсионната възраст, инвалидните пенсии, краткосрочното осигуряване за отпуск по майчинство и временна нетрудоспособност, допълнителното пенсионно осигуряване.
КСООС ще отчете своята работа в края на мандата на служебното правителство. Не се предвижда предоставяне на информация след всяко заседание на съвета.