Финалът в Синсинати: Ферер срещу Федерер
Секция: СПОРТ
17 Август 2014 12:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Финалът в Синсинати: Ферер срещу Федерер

/КРОСС/ Петкратният шампион Роджър Федерер отново е на финал в Синсинати и ще срещне Давид Ферер, който стигна до първия си сблъсък за титлата от 11 опита.

Поставеният под номер 2 швейцарец се наложи над Милош Раонич от Канада с 6:2, 6:3, като имаше пълна доминация на корта и записа шести успех от шест мача срещу него.

Федерер бе безапелационен в първия сет и спечели всички 16 точки при свой сервис и два пъти проби този на съперника.

23-годишният Раонич опита да наложи своята игра с мощен начален удар и направи 6 аса, което се оказа недостатъчно срещу рекордьора по титли от Големия шлем и напусна турнира след 68 минути игра.

„Играх много по-добре от миналата година и се чувствам в чудесна кондиция преди US Open", заяви Федерер, който няма загуба на финал в Синсинати и преследва рекорден шести трофей в надпреварата.

С идентичен резултат Давид Ферер елиминира французина Жюлиен Бенето - 6:3, 6:2. Испанецът се справи малко по-бавно със своя опонент и затвори срещата в своя полза за едва 71 мин. игра.

Той позволи на Бенето да стигне само до една възможност за пробив, която отрази безпроблемно. Решителният двубой за титлата в Синсинати между Федерер и Ферер е в неделя от 23 ч. българско време.

При жените спорът за трофея ще бъде между световната номер едно Серена Уилямс и деветата в схемата Ана Иванович и ще започне в 21 часа.