НДСВ няма да се коалира с „България без цензура”
Секция: ПОЛИТИКА
17 Август 2014 16:18
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
НДСВ няма да се коалира с  „България без цензура”

/КРОСС/ Преговорите за създаване на голям центристки блок с „България без цензура" не са довели до сключване на споразумение. 

Причините - „хората, с които водихме разговори, нямат необходимата политическа култура, липсва им адекватна визия за управлението и бъдещето на държавата", става ясно от съобщение на пресцентъра на НДСВ.

Натрупала горчив опит от коалирането си с ДПС и БСП, НДСВ „няма да участва в безпринципни коалиции, чиято цел е влизане във властта на всяка цена, в това число и в резултат на нечисти задкулисни политически договорки".

НДСВ отказва „сътрудничество и с достатъчно дискредитирани политици от най-тъмните години на прехода в България, участвали в разграбването й".

Решението на партийното ръководство е, че партията не може да бъде „съставна част от един политически хаос, бъде заедно с политическа формация, чиято главна цел е влизането във властта и консумирането й и че влизането във властта на такива коалиции е опасно за страната ни и би било вредно за българското общество".

„НДСВ винаги е водила преговори при ясни условия. Компромисите в политиката са възможни, когато са разумни и в името на държавата и обществото. НДСВ ще продължи да търси подкрепа сред неправителствения сектор, сред гражданите, с ясното съзнание, че България трябва да има истински представител на либералните идеи и ще продъжи да работи за създаването на силен центристки алианс.

Дни преди началото на изборната кампанията, НДСВ се обръща към всички партии и коалиции: Докато не оставим задкулисието в миналото, няма да има нормално, стабилно и прозрачно управление на държавата. Ще продължим да имаме предсрочни избори, съмнителни управленски коалиции, съсипана държавност и бедност.

Доверете се на НДСВ. Няма да ви подведем. При нас няма ояли се политикани, брокери на гласове и на доверие. Нека се състезаваме с политически идеи, с възможностите на личностите в нашите листи. Хората не искат лъжи. Искат истинска промяна, в която реално да участват", завършва прессъобщението.